Ajánlatkérés Foglalás

Miskolctapolca látnivalói

A szálloda Miskolctapolca központjában található. Itt vendégeink élvezhetik mindazt, amit az anyatermészet adakozó kedvében csak nyújthat. Szállodánk mellett található az újonnan megnyílt négyévszakos szórakozást kínáló Ellipsum Élmény-és Strandfürdő komplexum. Csupán 500 méterre fekszik szállodánk az Európában is egyedülálló Barlangfürdőtől, amely újonnan feltárt medencékkel és csíramentes levegővel várja a pihenni, és valóban felfrissülni vágyókat. A Barlangfürdő környékén bob pálya, csónakázó tó és a megújult, 2023-ban átadott őspark egészíti ki a szórakozási lehetőségeket.

A szálloda tízpercnyire autóútra fekszik Miskolc belvárosától. A város és környéke minden napra kínál látnivalót és kikapcsolódási lehetőségeket. Vendégeink megtekinthetik a Diósgyőri Várat, az Ortodox templomot egyedülálló múzeumával, kellemes órákat tölthetnek el Lillafüred csodálatos függőkertjében, mészkőbarlangjaiban, a libegőnél és felsétálhatnak a Zsófia kilátóhoz, melyből páratlan kilátás nyílik Lillafüred egészére. A gyerekek számára felejthetetlen élményt nyújtó kisvasút is megtalálható Lillafüreden.


Barlangfürdő, Tavas - barlang

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredeken át vájt ki a kemény mészkősziklákból. Bár a Barlangfürdő alapjául szolgáló Tavas-barlangot már az ősember is ismerte, első írásos említését 1936-ban Kerekes tollából olvashatjuk, Barlangfürdővé való átalakítására hosszú előkészítő munka után csak 1959-ben került sor.

Barlangfürdő

Ebben az Európában egyedülálló adottságú Miskolc-Tapolcai Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben úszni, fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt.

Sokan esküsznek gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímájának, valamint a meleg karsztvizének köszönhető.

Az elmúlt években a Barlangfürdőben jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. A gyógyászati részleget mind területileg, mind színvonalában bővítették. Új kezelőhelyiségeket alakítottak ki és új gyógymedencét építettek. Ez utóbbinál a vízalatti gyógytorna lehetőségei is adottak. Kialakítottak egy úgynevezett "gyaloglóösvényt" is, ami mind hozzájárul az ideérkező betegek gyógyulásához.
Elkészült 2 db 100 négyzetméteres gyermekmedence, újjáépítették a Szeghalmi-féle tavifürdőt és egy íves úszható medence is elkészült. Igen népszerűek a tóra épített úszószigetek. Átadták a szaunaligetet és bevezették az éjszakai fürdőzést.

Bobpálya

Az egész évben nyitvatartó miskolctapolcai bobpálya a legizgalmasabb magyar pálya, mivel kanyargós és jó az esése. A több mint 800 méter hosszú pálya a Csónakázótó fölötti erdőből indul a barlangfürdő nyári kijáratánál lévő új híddal szemközt. Itt szállnak be az utasok, innen viszi fel a szerkezet őket a pálya tetejére. Itt automatikusan válik le a kocsi, innentől működik a bobozó által használt fék.

Bobpálya

Teljesen biztonságos a pálya, hiszen 40 kilométer / óránál többre nem gyorsulhatnak a kétszemélyes bobok, a biztonsági berendezés ezt meggátolja. A pálya német kivitelezésben épült, ők híresen környezetvédők, így a pálya egyetlen fa kivágása nélkül épült meg. A nyári szezonban az országban egyedülállóan este, villany-fénynél is száguldhatnak a látogatók.
A pályát bárki használhatja: 3 éves kortól 99 éves korig.

Nyitvatartás:

 • május 1-től szeptember 30-ig naponta, reggel 10-től este 10-ig
 • október 1-től április 30-ig naponta, reggel 10-től este 6-ig.

Jegyárak:

 • Felnőtt:

1 lecsúszás 750.-Ft/fő
5 lecsúszás 3.150.-Ft/fő

 • Gyermek (14 éves korig)

1 lecsúszás 650.-Ft/fő
5 lecsúszás 2.650.-Ft/fő

Sziklakápolna

A barlangot 1934-ben építették ki, és 1935-ben szentelték fel. Az oltárába a kassai vértanúk ereklyéje került. Az 1995-ös felújításkor állítottak az építést kezdeményező dr. Páter Szabó Pius emlékére székelykaput. Dr. Páter Szabó Pius erdélyi származású esperes 1934 nyarán járt Miskolctapolcán. Ekkor barátja, Pataky Rudolf a Verebes tetőn megmutatta két tufába vájt barlangját, amelyet juhakolnak használtak.

Sziklakápolna

A vendéget lenyűgözte a barlang felől nyíló gyönyörű kilátás, ezért ide a nyaralók lelki életének szolgálatára egy barlangtemplom építését javasolta. Pataky Rudolf e célra 650 négyszögöl területet ajánlott fel.

A templom terveit Menner László miskolci mérnök készítette. A szobrokat Máriahegyi János tervezte és ajándékozta a templomnak. A háborúban a templom elpusztult, újjáépítése 1965-ben fejeződött be. A katolikus közösség templomaként szolgáló Sziklakápolna a mai napig idegenforgalmi látványosság.
A szentmisék minden vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődnek.

Csónakázó tó

A közkedvelt tapolcai parkban elhelyezkedő romantikus kis tó látványként és csónakázótóként is beépült a miskolci lakosok és a látogató vendégek emlékeibe, s jelentősen hozzájárul a tapolcai vízi kultúra színesítéséhez. A tavat évek óta hattyúk és vadkacsák lakják, és teszik különlegessé.

Csónakázó tó

A csónakázó tó közkedvelt helyszíne a miskolci rendezvényeknek. Főleg nyaranta telik meg élettel, amikor a környéként látványos eseményeket és rendezvényeket tartanak.

A tó környékén kalandtúrapark működik, ezt azoknak ajánljuk, akik nem riadnak a fák tetején kipróbálni bátorságukat.

Kalandtúra park

A kalandtúrapark létrehozásának elsődleges célja, Miskolctapolca szolgáltatási infrastruktúrájának fejlesztése mellett az volt, hogy minden korosztály számára különleges szabadtéri szórakozási lehetőséget teremtsenek. Itt található Magyarország legnagyobb, természetes környezetben épült kötélpályarendszere is.

Kalandtúra park

A pályarendszer mintegy ezer négyzetméteres területen helyezkedik el, és huszonöt akadálypálya, valamint egy ötven méter hosszúságú tiroli csúszda teszi változatossá. Kétfokozatú kötélrendszeren próbálhatják ki a látogatók a bátorságukat és ügyességüket, a könnyebb, három-hat méteres magasságú kék pályán, illetve a piros színű hat-nyolc méter magas szakaszon.

Az építéshez mintegy ezerkétszáz méter acélhuzalt használtak fel, a kötélpálya hossza így körülbelül eléri a kétszázötven métert. A pályarendszer környezetbarát, úgynevezett párnafás technológiával készült "a fák derekára", minimálisra csökkentve ezzel a növények sérülésének lehetőségét.

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

A Bükki Nemzeti Park ölelésében, Miskolctapolcán, a fürdők völgyében várja vendégeit az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, mely különleges nevét öt ellipszis alakú épületéről kapta. Az impozáns csarnokok több mint hétezer négyzetméternyi területen - elhatárolt, ám összefüggő egységet alkotva - az év 365 napján garantálják a felnőttek, a tinik és a kisgyermekek felhőtlen kikapcsolódását.

Az egyedülálló fürdőkomplexum a miskolctapolcai fürdőfejlesztés második ütemeként valósult meg egy közös, minden igényt kielégítő egységet alkotva a 2015-ben átadott első ütemmel, a felújított Strandfürdővel.

A több mint 5000 négyzetméter alapterületű, akadálymentes épületegyüttesben valamennyi korosztály külön részleget kapott, hogy a család minden generációjának élményekkel teli legyen a pihenés.

A négy évszakos szolgáltatásokat nyújtó élményfürdőben 3 - korosztályonként tematikus - fürdőcsarnok, 6 beltéri-, valamint 2 kültéri medence, 3 óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció szolgálja az élménydús fürdőzés minden egyes percét. A futurisztikus, elegáns belső terekkel rendelkező modern létesítmény, mely telt ház esetén 750 vendéget fogad egyszerre, a hallássérült vendégekkel való kommunikációt segítő eszközökkel is felszerelt. A vízfelület összességében több mint 1100 négyzetméter.

A fürdő 5 ellipszis alakú épületben, különféle tematikus, ovális medencékkel várja a fiatalabb és idősebb korosztály tagjait is. Nyugodtan mondhatjuk, hogy több generációs létesítmény épült.

Az Ellipsum Miskolctapolca medencéi:

 • sakkmedence,
 • pezsgőmedence,
 • élménymedence,
 • wellness-medence,
 • gyermekmedence,
 • 3 beltéri, az épület falain részben kültérben kanyarodó csúszda,
 • vizes játszótér

Tőlünk 100 méterre található a MISKOLCTAPOLCAI STRAND. A strand területén 50 méteres úszómedence található, amelynek vize 27 Celsius fokos és 220 cm mély.

miskolctapolcai-strand

A strandolás és az úszás élménye mellett vízilabda mérkőzések és úszóversenyek helyszíne. A családi medence ideális a családoknak, legyen szó kicsikről vagy nagyokról. A fokozatosan mélyülő medence legmélyebb része 130 cm, vizének hőmérséklete kellemes, 27 Celsius fokos. A medence mellett játszótér egészíti ki a felhőtlen szórakozást.

Miskolctapolcai Őspark

A Bükk-hegység keleti peremén található Vár-hegy lábánál elterülő park ma látható vegetációját az utóbbi kétszáz évben a Miskolctapolcai Barlangfürdő közvetve is formálta. Az eredeti növénytársulást az itt feltörő hideg és meleg vízű források határozták meg, így egy égerlápos és patak menti ligeterdővel tarkított vegetáció volt a meghatározó. A fürdőélettel azonban ez is folyamatosan változott, a fejlesztések a fürdő melletti területre is kiterjedtek, igaz, kezdetben csupán az itt fejlődő honos fafajokból alakítottak ki parkerdőt.

Miskolctapolcai Őspark

Az eredmény pedig egy gyönyörű és változatos, őshonos fajokban gazdag arborétum lett, amely ma természetvédelmi oltalom alatt áll.

Ami a felújítást követően szembetűnően más, azok a kvázi kényelmi elemek, a fürdő mellett megújult sétálóutak, a rengeteg új pad és asztal, a Csónakázó-tó körüli pihenőteraszok, és hogy a park hídjai is megújultak a nagy kedvenc mókus-szobrokkal együtt.

Több helyre ismeretterjesztő táblák és interaktív játékelemek is kikerültek, így ismerkedhetünk meg a park élővilágával.

Egy különleges tanösvény - Találd meg a szobrokat, ezzel bejárva egy alternatív tanösvényt, ami a miniatűr alkotásokon keresztül mutatja be Miskolc értékeit. A tanösvényen található szobrok Plank Antal képzőművész munkái mindegyike kötődik Miskolchoz, vagy a környék természeti értékeihez, így többek közt megtaláljuk Mancsot a híres mentőkutyát, a játszadozó Füles Borkát és Forgó Dorkát, a Miskolci Állatkert két kedvelt medvéjét, de elrejtettek pisztrángot, foltos szalamandrát és ölelkező hattyúpárt, no meg egy kisvonatot is.

bezárás