Ajánlatkérés Foglalás

Miskolc környéke

Miskolc a történelem folyamán azért vált nagyvárossá, mert az utak kereszteződésénél feküdt. Ezért minden irányba könnyen el lehet jutni. Északra indulva 40 percen belül Szilvásváradra, egy órán belül az aggteleki cseppkőbarlanghoz, átlépve a határt a Dobsinai jégbarlanghoz vezet az út. Északkelet felé egyórányi autózást vállalva Kassára, kelet felé 40 percen belül a Tokaj-hegyaljai borvidékhez, egy órán belül Sárospatakra lehet eljutni. Délre 40 perc múlva a Zsóry Gyógyfürdőben pihenheti ki magát a turista. Nyugatra fordulva Eger lehet a cél.


LÁTNIVALÓK:

 • A DIÓSGYŐRI VÁRDiósgyőri vár
  A Diósgyőri vár gyönyörű természeti környezetben található. A pompás, négy saroktornyos, gótikus királyi várkastély Közép-Európa legnagyobb lovagtermével az ország legszebb és legpompázatosabb erődítménye volt. Lajos király halála után Diósgyőr a továbbiakban a királynék javadalma volt, hat királyné – köztük Mátyás felesége, Beatrix – jegyajándékba kapott rezidenciája is volt. Néhány várfal kivételével jószerivel újjáépült, és nem csupán a megújult diósgyőri vár, de a középkori erődítmény kapuját is megnyitották a látogatók előtt.
 • A LILLAFÜREDI PALOTASZÁLLÓLillafüredi Palotaszálló
  A lillafüredi Palotaszálló 1925 és 1929 között épült a Hámori-tó mellett, neoreneszánsz stílusba. Lillafüred a nevét Vay Béla lányáról, Erzsébetről – becenevén Lilláról – kapta. A környék már ezt megelőzően is kedvelt kiránduló- és üdülőhely volt. A Palotaszálló építésénél a Szinva vízesését és az Anna-barlang bejáratát áthelyezték. Itt rendezték 1933-ban azt az írókongresszust is, aminek József Attila Óda című versét köszönhetjük. Részben a Palotaszállóban játszódik az 1934-ben bemutatott, ma is népszerű Meseautó című film.
 • A LILLAFÜREDI ÁLLAMI ERDEI VASÚTLillafüredi Állami Erdei Kisvasút
  A Lillafüredi Állami Erdei Vasút egy kisvasút Miskolcon és annak környékén, a Bükk-vidék területén. Ezt úgy emlegetik, mint Magyarország egyik legszebb vonalvezetésű vonala. A kisvasút megépítése az Első világháborút lezáró békeszerződések után vált szükségessé. Ekkor az ország elveszítette erdői nagy részét, így szükségessé vált az Északi-középhegység fáinak hasznosítása. A kisvasút népszerűsége azonban folyamatosan növekedett. Évről évre egyre többen veszik igénybe a ma már turistalátványosságnak számító hálózatot.
 • A LILLAFÜREDI ISTVÁN-CSEPPKŐBARLANGLillafüredi István- Cseppkőbarlang
  Az István-barlang egy cseppkőbarlang Miskolc–Lillafüreden. A barlang késő triász mészkőben alakult ki. 1445 méter hosszú, vertikális kiterjedése 93 méter. Legmélyebb ismert szakasza a Pokol nevet viseli. A megnyitott szakaszon érdekes képződmény a Mamutfogsor, cseppkövesebb barlangszakasz a Meseország, az Oszlopok csarnoka és a Színházterem. A barlang hűvös levegője nagyon tiszta, teljesen pollenmentes és 100%-os páratartalmú. Egy részéből 1988-ban gyógybarlangot alakítottak ki a légúti megbetegedésben szenvedőknek.
 • A LILLAFÜREDI VÍZESÉSLillafüredi vízesés
  A lillafüredi vízesés ma Magyarország legnagyobb függőleges esésű vízesése húsz méteres magasságával. A vízesést a lillafüredi Palotaszálló építésekor alakították ki, tehát mesterséges vízesés, eredetileg a Szinva patak a Hámori-tóba torkollott. A sétányról, ami nagyjából a vízesés felénél éri el a vízesést, a korlát mellett egy ösvényen – ahogy az a képen is látszik – biztonságosan le lehet jutni a vízesés alá, az Anna-mésztufabarlang felől pedig közvetlenül a vízesés lábához jutunk. Az Anna-mésztufabarlang egy része a vízesés alatt van.  A Bükk-hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból a Lillafüredi Libegő, mely a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába. A kötélpályás felvonó amellett hogy környezetbarát, csendes és biztonságos, igazi turisztikai kuriózum is, hiszen útvonalán feltárul előttünk a régió számos Natura 2000 védelem alatt álló természeti szépsége is.
 • MISKOLCI ÁLLATKERT ÉS KULTÚRPARKMiskolci Állatkert és Kultúrpark
  A Miskolci Állatkert és Kultúrpark Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő állatkertje; elődjét, a királyi vadaskertet még Nagy Lajos alapította. Az alig több mint száz nap alatt épült parkban eredetileg csak a Bükk-vidék természetes állatvilágát mutatták be, ahol a kerítés mellett sétálva tekinthették meg a fák közül kilépő őzeket, szarvasokat, vaddisznókat. 1993-ban fejlesztések kezdődtek az állatkertben. A vadaspark már nemcsak a Bükki és a Zempléni hegység vadvilágát mutatja be 21,2 ha területén, hanem többségében egzotikus állatokat is.
 • LILLAFÜREDI LIBEGŐLillafüredi libegő

  A Bükk-hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból a Lillafüredi Libegő, mely a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába. A kötélpályás felvonó amellett hogy környezetbarát, csendes és biztonságos, igazi turisztikai kuriózum is, hiszen útvonalán feltárul előttünk a régió számos Natura 2000 védelem alatt álló természeti szépsége is.A drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul és a 606 méter magasan fekvő hegyi állomásra szállítja az utasokat 1080 méter hosszan. Egyszerre több mint 180 ember gyönyörködhet a tájban a 16-18 perces menetidő alatt. A hegyállomástól Bükkszentkereszt távolsága 2,2 km.

 • ZSÓFIA KILÁTÓZsófia kilátó

  Lillafüred egy régi-új kilátóval gazdagodott 2022. augusztusában. A múlt század elején átadott Zsófia-kilátó korhű mása várja a turistákat a Hámori-tó felett emelkedő Dolka-hegy déli oldalában. A kilátó a nevét  a Borsodi Bükk Egylet alapítója, báró Vay Béla Borsod vármegyei főispán felesége, gróf Teleki Zsófia tiszteletére és emlékére kapta.

  Már a kilátóhoz eljutni is egy élmény: a felső-hámori templomtól indul a több mint 1 km-es tanösvény, ahol hangulatos tereplépcsők és egy kis híd teszi kalandossá az utat. Olyan érzésük lehet majd a kirándulóknak, mintha az Alpok valamelyik ösvényén járnának. A "kilátók királynője" 390 méteres tengerszint feletti magasságból nyújt egyedülálló panorámát a patinás Palotaszállóra, a Hámori-tóra és a völgykarokra.

 • SZELETA PARK LÁTOGATÓKÖZPONTSzeleta Park Látogatóközpont

  A miskolci Szeleta Park Látogatóközpont, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb bemutatóhelye. Az 1977-ben alakult Bükki Nemzeti Park Igazgatóság névadója, és egyben egyik legértékesebb területe a Bükk hegység.
A Szeleta Park „A bükki barlangok évezredes titkai – Az ősember természete” című kiállítása bemutatja:


  • a Bükk természeti kincseit,

  • különleges földtörténetét,

  • egyedi vízrajzát és barlangrendszerét,

  • a kaptárköveket,

  • a hegység jellemző növény- és állatvilágát,
 
  • valamint a világhírű Szeleta-kultúrát,
  • a magyar ősemberkutatás bölcsőjének helyszíni eredményeit.

  Mindezt nemcsak grafikusan, hanem interaktív felületeken és 2-/3D-s filmeken keresztül is. A témakörök visszaköszönnek a látogatóközpont környezeti nevelési moduljaiban, amelyekkel várják a környékbeli általános- és középiskolás korosztályt. Számukra ezen alkalmakra foglalkoztató-terem áll rendelkezésre.

  Az épületben lévő Kőkori Karszt Kaland beltéri játszóház az 5-12 éves korosztály számára készült. A gyerekek leereszkedhetnek a „Töbör gödörbe”, többszintes alagútrendszerben kalandozhatnak, miközben megfigyelhetik a Bükk hegység élővilágát. Felfedezéseik közben találkozhatnak a kardfogú tigrist, de kipróbálhatják a régészkedést is. A létesítmény előtti téren a Bikkmakk játszótér, a belépővel látogatható parkban a Pókfonal játszótér várja a kicsiket.


  Amíg a gyerekek játszanak, a felnőttek a Szeleta Park bisztrójában frissülhetnek fel és falatozhatnak. Az ajándékbolt tematikus kínálatát kiegészítik a Bükki Nemzeti Parki Védjegyes terméki, és megvásárolható a látogatóközpont megnyitása alkalmából újra kiadott „Kőbaltás ember” című regény is.

 • BÜKKI CSILLAGDABükki Csillagda

  A Bükki Csillagda, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2022. március 8-án nyílt csillagászati és természetismereti látogatóközpontja a Bükki Nemzeti Park szívében, Répáshuta mellett. A Bükki Csillagda rengeteg érdekes látnivalóval és interaktív élménnyel várja az érdeklődőket: ilyen például a Nap megfigyelésére is alkalmas, világszínvonalú távcső, planetárium, megtapogatható meteoritok, izgalmas virtuális űrutazások és egy tanösvény is várja a látogatókat.Attrakcióink:kiállítás, planetárium, obszervatórium/kupola, virtuális valóság (VR) élmények, bolygótúra tanösvény

TÖBBNAPOS PIHENÉS ESETÉN AJÁNLJUK:

 • A Mályi tó
 • A Bánkúti sípálya
 • Szilvásvárad
 • Az Aggteleki cseppkőbarlang
 • A Dobsinai jégbarlang
 • Kassa
 • A Tokaj-hegyaljai borvidék
 • Sárospatak

Amennyiben szállását közvetlenül a Kikelet Club Hotelnél foglalja, biztos lehet abban, hogy minden esetben a lehető legalacsonyabb egyéni szobaárat kapja.
Ha a foglalásától számított 24 órán belül mégis találna máshol egy alacsonyabb publikus árat, abban az esetben visszaigazoljuk Önnek ezt az alacsonyabb árat.