Ajánlatkérés Foglalás

Miskolc környéke

Miskolc a történelem folyamán azért vált nagyvárossá, mert az utak kereszteződésénél feküdt. Ezért minden irányba könnyen el lehet jutni. Északra indulva 40 percen belül Szilvásváradra, egy órán belül az aggteleki cseppkőbarlanghoz, átlépve a határt a Dobsinai jégbarlanghoz vezet az út. Északkelet felé egyórányi autózást vállalva Kassára, kelet felé 40 percen belül a Tokaj-hegyaljai borvidékhez, egy órán belül Sárospatakra lehet eljutni. Délre 40 perc múlva a Zsóry Gyógyfürdőben pihenheti ki magát a turista. Nyugatra fordulva Eger lehet a cél.


LÁTNIVALÓK:

 • A DIÓSGYŐRI VÁRDiósgyőri vár
  A Diósgyőri vár gyönyörű természeti környezetben található. A pompás, négy saroktornyos, gótikus királyi várkastély Közép-Európa legnagyobb lovagtermével az ország legszebb és legpompázatosabb erődítménye volt. Lajos király halála után Diósgyőr a továbbiakban a királynék javadalma volt, hat királyné – köztük Mátyás felesége, Beatrix – jegyajándékba kapott rezidenciája is volt. Néhány várfal kivételével jószerivel újjáépült, és nem csupán a megújult diósgyőri vár, de a középkori erődítmény kapuját is megnyitották a látogatók előtt.
 • A LILLAFÜREDI PALOTASZÁLLÓLillafüredi Palotaszálló
  A lillafüredi Palotaszálló 1925 és 1929 között épült a Hámori-tó mellett, neoreneszánsz stílusba. Lillafüred a nevét Vay Béla lányáról, Erzsébetről – becenevén Lilláról – kapta. A környék már ezt megelőzően is kedvelt kiránduló- és üdülőhely volt. A Palotaszálló építésénél a Szinva vízesését és az Anna-barlang bejáratát áthelyezték. Itt rendezték 1933-ban azt az írókongresszust is, aminek József Attila Óda című versét köszönhetjük. Részben a Palotaszállóban játszódik az 1934-ben bemutatott, ma is népszerű Meseautó című film.
 • A LILLAFÜREDI ÁLLAMI ERDEI VASÚTLillafüredi Állami Erdei Kisvasút
  A Lillafüredi Állami Erdei Vasút egy kisvasút Miskolcon és annak környékén, a Bükk-vidék területén. Ezt úgy emlegetik, mint Magyarország egyik legszebb vonalvezetésű vonala. A kisvasút megépítése az Első világháborút lezáró békeszerződések után vált szükségessé. Ekkor az ország elveszítette erdői nagy részét, így szükségessé vált az Északi-középhegység fáinak hasznosítása. A kisvasút népszerűsége azonban folyamatosan növekedett. Évről évre egyre többen veszik igénybe a ma már turistalátványosságnak számító hálózatot.
 • A LILLAFÜREDI ISTVÁN-CSEPPKŐBARLANGLillafüredi István- Cseppkőbarlang
  Az István-barlang egy cseppkőbarlang Miskolc–Lillafüreden. A barlang késő triász mészkőben alakult ki. 1445 méter hosszú, vertikális kiterjedése 93 méter. Legmélyebb ismert szakasza a Pokol nevet viseli. A megnyitott szakaszon érdekes képződmény a Mamutfogsor, cseppkövesebb barlangszakasz a Meseország, az Oszlopok csarnoka és a Színházterem. A barlang hűvös levegője nagyon tiszta, teljesen pollenmentes és 100%-os páratartalmú. Egy részéből 1988-ban gyógybarlangot alakítottak ki a légúti megbetegedésben szenvedőknek.
 • A LILLAFÜREDI VÍZESÉSLillafüredi vízesés
  A lillafüredi vízesés ma Magyarország legnagyobb függőleges esésű vízesése húsz méteres magasságával. A vízesést a lillafüredi Palotaszálló építésekor alakították ki, tehát mesterséges vízesés, eredetileg a Szinva patak a Hámori-tóba torkollott. A sétányról, ami nagyjából a vízesés felénél éri el a vízesést, a korlát mellett egy ösvényen – ahogy az a képen is látszik – biztonságosan le lehet jutni a vízesés alá, az Anna-mésztufabarlang felől pedig közvetlenül a vízesés lábához jutunk. Az Anna-mésztufabarlang egy része a vízesés alatt van.
 • MISKOLCI ÁLLATKERT ÉS KULTÚRPARKMiskolci Állatkert és Kultúrpark
  A Miskolci Állatkert és Kultúrpark Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő állatkertje; elődjét, a királyi vadaskertet még Nagy Lajos alapította. Az alig több mint száz nap alatt épült parkban eredetileg csak a Bükk-vidék természetes állatvilágát mutatták be, ahol a kerítés mellett sétálva tekinthették meg a fák közül kilépő őzeket, szarvasokat, vaddisznókat. 1993-ban fejlesztések kezdődtek az állatkertben. A vadaspark már nemcsak a Bükki és a Zempléni hegység vadvilágát mutatja be 21,2 ha területén, hanem többségében egzotikus állatokat is.

TÖBBNAPOS PIHENÉS ESETÉN AJÁNLJUK:

 • A Mályi tó
 • A Bánkúti sípálya
 • Szilvásvárad
 • Az Aggteleki cseppkőbarlang
 • A Dobsinai jégbarlang
 • Kassa
 • A Tokaj-hegyaljai borvidék
 • Sárospatak

Amennyiben szállását közvetlenül a Kikelet Club Hotelnél foglalja, biztos lehet abban, hogy minden esetben a lehető legalacsonyabb egyéni szobaárat kapja.
Ha a foglalásától számított 24 órán belül mégis találna máshol egy alacsonyabb publikus árat, abban az esetben visszaigazoljuk Önnek ezt az alacsonyabb árat.